Bel ons: 0596 572 736

Regen, regen, regen

13mrt

Regen, regen, regen


Wat een zegen al die regen, eindelijk wordt het neerslag tekort weer flink aangevuld! Onze onderhoudsploeg maakt een beetje regen niet uit, gestoken in flexatone regenkleding worden er geen uren verloren en werken ze zich lekker warm door de nattigheid heen. Gelukkig schijnt het volgende week allemaal beter te worden voor wat het weer betreft: zonnig en droog!

Voorjaarswerk van nu houdt in dat afgestorven plantenresten van het vorig seizoen in de borders geheel worden weggeknipt waarna met liefst een grove hark dit wordt verwijderd en afgevoerd, door met een grove hark [reif of hooihark] te werken laat je klein plantaardig afval liggen wat weer ten goede komt aan het bodemleven en de structuur van de grond. Ook onkruiden halen we dan zoveel mogelijk handmatig weg, waarna we meestal een klein laagje tuincompost gemengd met champost [champost is een restproduct van de champignon teelt een combinatie van paardenmest met tuinturf en wat kalk] over de opgeschoonde border strooien en deze licht, liefst met een riek of spitvork inwerken. 

Het gazon mocht deze er nu niet echt goed uitzien [grauw van kleur en veel mosgroei] dan bemesten we deze met een fosforhoudende meststof, Soms gebruiken we daarvoor Tripelsuper /super van superfosfaat, maar meestal Gazon Pur van DCM. Deze organische meststof geeft een boots aan het gras in het voojaar en bestrijdt mos tegelijk, je ziet al na een paar weken je gazon opgroenen, indien heel veel mos kun je nog werken met ijzersulfaat, waarna liefst in een heel groeizame periode (meestal in de maand april) het gras kan worden geverticuteerd en eventueel gedresd en doorgezaaid met een speciaal snelgroeiend gazon mengsel bijvoorbeeld Rapide SV7 van Barenbrug Al deze genoemde produkten hebben wij van De Hofenier in voorraad, compost en champost in bulkvorm. Gazon Pur en Tripel in zakken.                  

De Hofenier Uw hovenier.